Fodbold

I manges øjne, er fodbold Danmarks nationalsport, og det er da også en sport der bliver spillet både i skolegården og til familiefester. Overalt i landet er der velfungerende klubber med fodbold for alle aldre.

I Danmark repræsenterer Superligaen Danmarks bedste fodboldrække, og vinderen af Superligaen kåres derfor også som Danmarksmestre. Nogle af de stærke klubber i Superligaen i øjeblikket er FC Midtjylland, FC København og AaB. FC København er det hold, der flest gange er kåret som Danmarksmestre – senest i 2013. 3 gange er det også lykkedes klubben at kvalificere sig til gruppespillet i den store europæiske turnering, Champions League. Overalt i Europa er der populære ligaer, og mange fodbold entusiaster følger lidt med i flere af turneringerne. De største og mest populære er Premier League i England, Bundesligaen i Tyskland og La Liga i Spanien.

Internationalt er VM den største turnering i fodbold, og den afholdes hvert fjerde år med deltagelse af de 32 landshold, der er kommet gennem kvalifikations turneringen.

Kvindefodbold bliver også mere og mere populært, men er endnu kun semi professionel. Den bedste række i kvindefodbold, er Elitedivisionen, og vinderen af rækken, kåres som Danmarksmestre. De to største klubber indenfor kvindefodbold, har de sidste år været Brøndby IF og Fortuna Hjørring.

Post navigation