Det rigtige fodboldudstyr

Det er bolden, det er trøjen, shortsene og strømperne, men det er især støvlerne, der er det vigtige udstyr. Det hedder jo fod-bold trods alt! Denne prioritering er journalist Anders Legarth Schmidt slet ikke i tvivl om i sin artikel i Politiken fra 19/6 2014, hvor han drømmer om sine gode gamle Copa Mundial støvler. De var sorte med hvide striber, og hans vej til succes på grønsværen.

Støvlerne før og nu

Nu om dage er fodboldstøvlerne i alle regnbuens farver inspireret af nogle stammeritualer fra et af de helt store fodboldlande, nemlig Brasilien. Farverne blev naturligvis introduceret af producenterne af fodboldstøvler, for at tiltrække sig forbrugernes opmærksomhed, når nu støvlerne sad på de helt store idoler. Oprindelig var der dog sorte støvler som var trenden.

Vælg selv

Selvfølgelig skal du købe dine støvler i farver du godt kan lide, men der er naturligvis også en lang række af andre hensyn, som mærket. De fleste føler sig trygge ved mærker, man har hørt om før. Dette findes på net, og du kan tjekke markedet og finde fornuftige priser på Salerunner. Husk at gå dine nye støvler til, så undgås vabler efter første kamp, og vedligehold støvlerne så de holder længere.

Tjek de fysiske forhold

Dine fødder er lidt større om eftermiddagen, så dette er det optimale tidspunkt at prøve, og husk at have dine fodboldstrømper på. Fordi du løber i dine fodboldstøvler skal der være 0,5-1 cm plads fra din tåspids til støvlesnuden. Gå rundt i støvlerne, hælen må ikke kunne løfte sig ud af støvlen. Tjek gerne med hånden om der er syninger indvendigt i støvlen, som kan gnave og irritere. Støvlerne har en kode for hvilken type underlag de er beregnet til at spiller på, såvel som for hvilken spillerposition på banen. Fordi mikrofiber er lidt lettere anbefales det til midtbanespillere, som typisk løber meget, og fordi læder giver lidt bedre boldføling anbefales det til angrebsspillere.